Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai      »      MTSZ      Természetjáró      Turista magazin      TuristaShop      Kéktúra      Gerecse50      Kéktúrázás napja

Gyakori kérdések szolgáltatóknak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi az Országos Kékkör (OKK)?

A mintegy 2550 kilométeres Országos Kékkör Magyarország leghosszabb, egybefüggő, végig kék sávval jelzett túraútvonala, amely három kéktúramozgalmat egyesít:

• az ország északi részén átívelő Országos Kéktúrát (OKT),

• a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát (DDK),

• valamint az Alföldi Kéktúrát (AK).

Bővebb információ: www.kektura.hu és www.termeszetjaro.hu.

^ Oldal tetejére

 

Mi az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózat?

Az OKK nyomvonalán kialakításra kerülő természetjáró és kerékpáros szolgáltatóhálózat az ökoturizmus fejlődését, a túraútvonal látogatószámának növekedését, valamint a nyomvonal körzetében található szolgáltatók működését, fejlődését hivatott elősegíteni.

^ Oldal tetejére

 

Mi a Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA)?

A Magyar Természetjáró Szövetség által kibocsátott TEKA-kártyával a túrázók az OKK nyomvonalán és országszerte kedvezményesen vehetnek igénybe szolgáltatásokat, illetve vásárolhatnak termékeket azokon az elfogadóhelyeken, amelyek csatlakoztak az OKK Szolgáltatóhálózathoz.

^ Oldal tetejére

 

Ki lehet elfogadóhely?

A TEKA kedvezményrendszerébe várjuk szálláshelyek (kemping, panzió, szálloda, turistaház, vadászház stb.), éttermek, kulturális és egyéb intézmények csatlakozását az ország bármely területéről. A belépés térítésmentes, feltétele a partneri regisztrációs adatlap kitöltése, aláírása és visszaküldése.

A partnerekkel szemben elvárás, hogy a kártyabirtokosok részére termékeik, illetve szolgáltatásaik köréből értékelhető mértékű kedvezményt nyújtsanak a TEKA-kártya felmutatását követően.

^ Oldal tetejére

 

Miért éri meg, hogy elfogadóhely legyek?

Jelenleg több ezer aktív tagja van a Magyar Természetjáró Szövetségnek, ezenfelül pedig vannak olyan túrázók, akik bár nem tagszervezeti tagok, kiválthatják a TEKA-kártyát. Ezek a túrázók évente akár többször is felkeresik az Országos Kékkört, ezáltal jelentős forgalomnövekedést generálnak az elfogadóhelyeknek.

^ Oldal tetejére

 

Hogyan csatlakozhatok az elfogadóhelyekhez?

 1. Olvassa el a partneri szabályzatot, tájékozódjon honlapunkon az előnyökről, és válasszon partneri csomagot.
 2.  Töltse ki a regisztrációs adatlapot és mellékletét 2 példányban. Utóbbin az összes elfogadóhelyet kérjük feltüntetni, amennyiben több kereskedői egységgel rendelkezik.
 3. A cégszerű aláírás után szkennelje be az adatlapot, majd küldje el az alábbi e-mail címre: okkszolgaltato@termeszetjaro.hu.
  Postai úton is juttassa el az alábbi címre:
  Magyar Természetjáró Szövetség
  1244 Budapest, Pf. 846
 4. Amennyiben megfelelt a csatlakozási kritériumoknak, a Magyar Természetjáró Szövetség eljuttatja Önnek a kapcsolódó dokumentumokat, az elfogadóhelyet jelölő visibility eszközöket és arculati elemeket, igény esetén pedig a vonalkód-leolvasó készüléket és a kerékpárosoknak szánt műszaki elsősegélycsomagot.
 5. Kérjük, hogy elfogadóhelyén jól látható helyen tüntesse fel a kedvezményes termékek, szolgáltatások körét, a kedvezmény mértékét és a visibility eszközöket.

^ Oldal tetejére

 

Mennyi a szerződéskötés átfutási ideje?

A beérkezéstől számított 2-3 hét.

^ Oldal tetejére

 

Mit takar a „Kerékpár Pont”-szolgáltatás?

A Kerékpár Pont esetében az elfogadóhelyen kerékpárosoknak szánt műszaki elsősegélycsomagot helyezünk el, amely a kisebb javításokhoz szükséges alapvető szerszámokat tartalmazza. Található benne villáskulcs- és csavarhúzókészlet, kónusz- és pedálkulcs, racsni- és lánctisztító, valamint további hasznos eszközök. Igény esetén – a TEKA-kártya felmutatásakor – a „Kerékpár Pont”-szolgáltató köteles a műszaki elsősegélycsomagot térítésmentesen rendelkezésre bocsátani, hogy a benne található eszközök segítségével a kártyabirtokos a szükséges javításokat elvégezhesse kerékpárján. (A Kerékpár Pont nem köteles a javításban segédkezni.) A művelet végeztével a műszaki elsősegélycsomagot és teljes tartalmát vissza kell szolgáltatni a Kerékpár Pontnak.

 

^ Oldal tetejére

 

Hogyan juthatok az elfogadóhelyeket jelölő
visibility eszközökhöz és további reklámanyagokhoz?

Az elfogadóhelyek a kihelyezett figyelemfelkeltő zászlók és ajtómatricák alapján ismerhetők meg, amelyeket a szerződéskötés után csomagban juttatunk el végpontjára.

További igényeit kérjük, hogy az alábbi e-mail címen jelezze: okkszolgaltato@termeszetjaro.hu.

 

^ Oldal tetejére

 

Hol és hogyan fog megjelenni az elfogadóhelyem?

A www.termeszetjaro.hu oldalon a TEKA menüpont alatt, az elfogadóhelyeket felsoroló listában, illetve a térképen feltüntetve jelenik meg az Ön által megküldött tartalom az elfogadóhelyéről (ehhez a letölthető dokumentumok közül az Adatszolgáltatás megjelenéshez c. dokumentumot kérjük kitölteni). Az egyes elfogadóhelyekre kattintva részletes leírás olvasható róluk bővebb információkkal (árak, megközelítés, képek, stb.).

A Kerékpár Pontok szintén a www.termeszetjaro.hu oldalon jelennek meg a TEKA menüpont alatt, az elfogadóhelyeket felsoroló listában (egyéb kategória), illetve a térképen feltüntetve.

^ Oldal tetejére

 

Miről ismerem meg a kedvezményekre jogosító TEKA-kártyát?

A TEKA-kártya egy „Természetjáró Kedvezménykártya” felirattal ellátott plasztikkártya, amelynek hátulján vonalkód és egyedi azonosító számsor található.

^ Oldal tetejére

 

Mi a kártyaelfogadás menete?

Az elfogadóhelyen a kiválasztott szolgáltatás megvásárlása előtt a tulajdonos felmutatja a kártyát, amelyet a szolgáltató ellenőriz, és megállapítja a kedvezményre való jogosultságot. Ezt követően a szolgáltató a TEKA-kártya vonalkódját egy leolvasó eszközzel beolvassa vagy beírja a kártya adatait az erre szolgáló nyilvántartásba. Mindezek után kerülhet sor a kedvezményes ár megállapítására, illetve a szolgáltatás igénybevételére.

A kedvezmények csak aktív kártyával vehetők igénybe, a kártya érvényességének lejártát követően már nem lehet kedvezményes szolgáltatásokat igénybe venni.

^ Oldal tetejére

 

Hány fő veheti igénybe a kedvezményeket a TEKA-kártyával?

A kártya névre szóló, így csak a tulajdonosa jogosult kedvezmények igénybevételére az elfogadóhelyeken.

^ Oldal tetejére

 

Meddig érvényes a TEKA-kártya?

A kártya érvényességi ideje 13 hónap, a tetszőlegesen megválasztott induló hónaptól kezdődően.

^ Oldal tetejére

 

Nem találtam meg a választ a kérdésemre.
Hol és hogyan tudok segítséget kérni?

Kérdéseivel a Magyar Természetjáró Szövetséghez fordulhat az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

^ Oldal tetejére